Tälle sivulle on koottu linkkejä, joiden kautta pääsee selaamaan tietoja Inkeri-aiheisesta kirjallisuudesta suomalaisissa kirjastoissa. Suurimmasta osasta teoksista on löydettävissä viitetiedot, joiden avulla voi etsiä käsiinsä painetun aineiston esimerkiksi lähimpien kirjastojen kokoelmista. Osa tällä sivulla esitellystä aineistosta, esimerkiksi väitöskirjoja ja vanhoja digitoituja lehtiä, on saatavissa vapaasti verkossa.

Kaunokirjallisuutta, muistelmia ja elämäkertoja

Selaa Finna.fi-palvelusta:

Inkeri-aiheiseen kaunokirjallisuuteen voit tutustua myös Kirjasampo-palvelussa. Palvelu on kehitetty kaunokirjallisuuden hakuun, ja kirjojen kuvailutiedot ovat osin kattavammat kuin muissa kirjastojen tietokannoissa.

Kansanrunoutta ja muuta suullista perinnettä

Selaa Finna.fi-palvelusta:

Suomen Kansan Vanhat Runot (SKVR) on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema 34-osainen teossarja (1908–1948, 1997). Siinä on julkaistu lähes kaikki arkistoihin tallennettu ja kirjallisista lähteistä löydetty kalevalainen runous. Aineisto on järjestetty  perinnealueittain, Inkerin runot sisältyvät osiin III–V. Teokseen perustuva SKVR-tietokanta (skvr.fi) on kalevalaisten runojen verkkopalvelu, jossa voit hakea runoja mm. kerääjän, keruuajan, runotyypin ja paikan mukaan. Myös teossarjan eri osissa julkaistujen runojen selaaminen on mahdollista.

Tietokirjallisuutta

Selaa Finna.fi-palvelusta:

Selaa Arto-artikkelitietokannasta (SKS:n Finnassa):

Sanoma- ja aikakauslehtiä verkossa

Kansalliskirjaston digitoimia vanhoja sanoma- ja aikakauslehtiä:

Digitoidut lehdet ovat vapaasti käytettävissä julkaisuvuoteen 1939 saakka. Vapaakappalekirjastoissa on lisäksi käytettävissä 1940-luvulla julkaistuja lehtiä: