Saavutettavuuseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://inkerilaiset.finlit.fi ja on päivitetty 2.3.2021. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila: Täyttää suurilta osin kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Verkkosivustolla on joitakin saavutettavuusongelmia

  • Tehtävä-osiossa on raahattavia elementtejä, joita ei voi käyttää näppäimistöllä. Tehtävän tekeminen vaatii näköaistia ja motorisia kykyjä. Raahaustehtävän tarkistusnäkymä viestii tulokset värein: oikeasta vastauksesta vihreällä ja väärästä punaisella värillä. Vaikka tämä on yleinen konventio, punavihersokeat eivät saa tästä näkymästä tarvittavaa tietoa. 
    Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.1.1 Näppäimistö, 1.4.1 Värien käyttö.
  • Havaittava: Linkkien erottuvuus muusta tekstistä sivuston ylälinkeissä
    Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet. Sivun ylälaidassa olevat linkit SKS:n ja Inkeriläisten  sivuille voi olla hankala ymmärtää linkeiksi.
    Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.3.1 Informaatio ja suhteet, 1.4.1 Värien käyttö.

Kohtuuton rasite

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ei ole julkishallinnollinen toimija, mutta pyrkki noudattamaan toiminnassa saavutettavuuden AA-tasoa. SKS muuttaa sivustojaan saavutettavammaksi 2020-luvulla. Verkossa olevan aineiston massiivista määrää ei ole mahdollista muuttaa nopeasti saavutettavuuden AA-tasolle. Työtä saavutettavuuden eteen tehdään jatkuvasti.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ei ole julkishallinnollinen toimija, mutta haluaa noudattaa toiminnassa saavutettavuuden AA-tasoa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Anna saavutettavuuspalautetta sähköpostilla osoitteeseen tiedotus@finlit.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Seuraava sivu